+Follow
Dashboard
Beutiful Life

how beautiful is your life ?
Credits..
Template by : Nurul lzzati
Image by : we❤it
Background : nabiyha / cherrybam

Tuesday, 11 December 2012
Proses mendapatkan LESEN !!! @ 4:58 pm
0 talkative person(s)
Assalammualaikum bloggers :) SELAMAT PAGI !! hari ini tiba-tiba ada idea nak update blog yg dah lama di anak tiri kan ..hewhewhew >_< bukan sengaja tapi banyak hal yang perlu di buat dan diselesaikan.Amboi macam busy sangat je kita kann >POYOS sangat< hahaha..tak apa pepagi nie kita kena ceria bak kata kita waktu tengah fresh2 cenggini mood pun tengah baik .Ye tak ?? 
Ok direct terus lah apa yg bella nak kongsi dgn bloggers sekalian ye.Al-maklum lah kan adat budak lepasan SPM first yg ada dkt kepala is nak kerja and nak ambil lesen . Yes ! setengah orang nak kerja dulu cari duit baru nk amik lesen. Tapi berlainan pula bella . Mama bella suruh cepat2 amik lesen. So proses tu kena agak cepat pick up lah lau time belajar kn.Fikiran nak kerja tu mmg tak kesah sangat maybe bulan satu baru masuk kerja yg sesuai pon dah ada.Hehehe.Kebetulan kakak yg sedang cuti praktikal dia pun sedang kerja sambilan so kakak berhenti than bella sambung lah tempat dia.Sonang betuih kojo.hehehe..
Nak ambil lesen bukan perkara yang mudah bagi bella and mungkin bagi some pepole yg first time nak belajar memandu rite ?Like me memang sudah ada asas memandu (mama yg ajar) so tak ada masalah sangat tapi situasi tu pasti berubah bila kita belajar dengan orang lain.Rasa gemuruh mesti ada.First time bella jejakkan kaki dkt MEGA bella kena masuk bilik kursus.Janggalnyer. Rasa macam time2 nak masuk orentasi form 1 pulak masa tu.HAHAHA!!! Sokeyh lah . Lepas dengar taklimat dari dia rasa seram sejuk je.Yang paling bella takut bila dah sampai test JPJ hurrr~ Kata dia jangan sampai JPJ bawa awak balik . Means kalau dah bawabalik tu kita fail lah test dye..HAAAAAA !!! tak nk macam tu.Bella  masih tak berapa mahir nak parking kebelakang and naik bukit. Dushhh ! stress..Mama pula kalau boleh nak cepat2 bella habis belajar dapt P terus.
YES ! bella tak boleh stress kata mama kalau SPM boleh buat kenapa test lesen tak boleh kn.Hurmm ada betul juga apa yang mama cakap kan. Yarhh ! must be a strong girl . 
oke lah bella akhirkan perkongsian pagi hari rabu ini pada tarikh 12.12.12 (uhh jgn taksub sgt aa dgn tarikh ni) tarikh cantik je kott . 

RoseMerah : Wa'salam :D


❤ older posts / / newer posts ❤