+Follow
Dashboard
Beutiful Life

how beautiful is your life ?
Credits..
Template by : Nurul lzzati
Image by : we❤it
Background : nabiyha / cherrybam

Saturday, 8 December 2012
@ 6:02 am
0 talkative person(s)
First >> Assalammualaikum<<
Sekarang admin dah pun free..but not free very well laa.. ada jugak sibuk nye.Just free sebab dah tak duduk bilik mengadap buku,buku berselerak sini sana (sibuk nk membacanya) biasa kan budak SPM batch95,dah tak ada lagi time nak pergi kelas,and dah tak masuk sekolah lagi..hewwww! (sengall) Actually,bella nak cerita macam-2 about my SPM baru-baru nie..yelaa sejak-2 ni memang dah lama bebenor tak mengupdate  si blog nieee..kesian si blog niee haihh !..hahaaaa..Firstly bella nak mengucap syukur dan dah beberapa kali dalam solat bella doa dan ucap syukur pada Allah kerana Alhamdulillah Allah permudahkan segala urusan bella selama bella menghadapai peperiksaan SPM.Allah beri kan kesihatan pada bella sbb sebelum bella nak exam SPM mmg bella ada sakit (sakit apa tak boleh di beritahu) Apa ?nak tahu jgk ..Welkkk :P tapi bila hari pertama exam smpai lah hari terakhir bella exam sakit tu hilang dan bella tak rasa ada problem ketika tu.Tak dapat di nafikan masa bella exam trial sakit tu dtg..sakit sgt sampai kena maigrain ..hmmm..dan yang paling bella bersyukur dan happy sesangat time bella SPM orang yg bella syg sentisa beri sokongan dan semangat.Terima kasih sangat terutama sekali mama dan ayah, dah banyak sangat berkorban utk kak bila :) orang kata orang lain tak boleh tolong tapi hanya boleh berusaha yg terbaik untuk kita.Mama lah yang hari ingat kn bella supaya letak ubat,makan ubat(sampai satu tahap kena paksa makan ubat) Haa kan dah dpt bebelan free kt situ..Hahahaha..bella memang bab2 suruh mkn ubat or letak ubat ke mmg perkara yg dah termasuk list MALAS.Ahaaa! Selagi orang tak suruh selagi tu tak makan.Haa ! nak tahu tak dialog yg dah biasa bella dengar tapi tak tahulah kott2 sama jugak mcm mak korangdialog nye ..dialog nye berbunyi begini "Susah lah mama nak cakap berapa banyak kali suruh makan ubat,bukan baby lagi nak suruh di suap2,Ubat dah tersedia dah kt depan mata tu pon malas nak makan.Lepas ni sakit ke apa ke jangan cari mama cari sendiri ubat" hmmm ayat sindiran suruh makan ubat nak tak nak makn jgak "yelaa kak billa nak makan lah nie,tadi lupa nak makan" mama sambung lagi " Macam nenek je lupa2 nie." aduh duh ! kan dah kena..hahahahaa..Mama selalu lepas solat and lepas baca doa mama tiupkan dkt ubun2 bella..Mama jampi2 apa pon tak tahu ..Hehe..Apa daa~macam-2 lagi lah smpai tak terungakap dan tak tertulis pengorbanan mama and ayah..ayah pulak belikan air ANUGERAH alaaa air yg tgh famous sekarang org beli..Banyak khasiat nye tu..tak cukup 2 botol ayah beli lagi 3 botol uihh..air yassin yg cikgu bagi sampai tak terminum,Banyak sangat air yg perlu di minum..Lepas tu ayah belikan kismis yg gred dye ....??? eyh entah apatah gred dy..tapi yg penting besau punya kismis hitam.SEDAPP ! 
Bila orang lain dah usaha kan utk kita tapi yg empuya diri tak berusaha tak guna jugk kan??Ouh yarhh ! lupa My Sweet,My Prince,My Angel,My Soulmate(future.ehemm!) My roomate (in future jgk) is IJMAL HAKIM AZMAN( Haa complete)..hehehe pon banyak bagi semangat ..first sebelum nak exam dy bagi satu lagu Be Your Everything by Boys like Girls..truly lagu tu mmg semangat ! hehe..and masa awal2 sy start exam awak cll sy and tanya perkembagan exam just now. Siap ada satu dialog lagi mmg tak boleh lupa lah yg nie "Byla kalau awak nak apa2 batuan dari saya ke, nak tanya apa yg tak tahu ke,rindu ke,or nak cakap dgn sy awak txt je nanti saya akan cll awak keyh,buat betul2" begitulah dialog nye tak tahu kalu dy lupa..tapi mmg dy pelupa..:P kalau tanya balik gerenti dy ckap "saya tak ingat lah awak,awak igt kan saya balik" -_- hurr..
Next ! Alhamdulillah Allah permudah kan segala urusan bella.Rasa takut and berdebar tu ada jugak,bohong lah kan kalau tak ada.tapi tak lah ketara sampai dup dap dup dap jantung tuu knn.Cuma rasa biasa2 sbb dari awal sejak melangkah kaki keluar rumah lagi smpai lah masuk dewan bella selawat banyak2 .Jika kita dah bersedia utk jawab periksa persaan takut dan berdebar tu takkan menghantui kita sbb kita dah redha apa pon soalan yg keluar.Paling frust sekali sub PerD dan Sej..huihhhhh ! Kira tak pernah2 sejarah bella baca buku straight dari pepagi smpai lah pukul 2 ptg tanpa rasa ngantuk hanya semata-mata tetiba hati nie terminat pulak nk tahu pasal sejarah.haha tu yg hayal baca sejarah. Exam sebelum2 nie mmg baca selak-2 buku je laa..Tapi apa yg di target semua tak keluar  !!!! Haaa mek kau..apa yang keluar pulak itu lah yg bella baca sepintas lalu.. mana tak frust nye..aduihaii ! yang PerD pulak paper 1 umphh..Alhamdulillah sgt2 !!!!! senang.Tapi bila smpai peper 2 perghh ! garu kepala susah maknyer ..huiihhh..keluh kesah ku tak dpt di rasakan..dah laa duduk kt dewan .
Hushh..penat pulak rasa tiba2 niee nak story lagi panjang tapi tangan dah penat nk menaip mana tak nya on9 semua acc FB on9, Twitter on9,Blog on9 capek deyh nk menaip lagi..keyh lah itu shja stakat nie. ada time kita smbung cerita keyh bkn apa nak simpan energy utk esok.ada kursus KPP smpai 5 jam tuh kena duk betapa kat sana..haihh..oke gud nite <3 

Salam,RoseMerah.
W'salam,Bloggers :)

❤ older posts / / newer posts ❤