+Follow
Dashboard
Beutiful Life

how beautiful is your life ?
Credits..
Template by : Nurul lzzati
Image by : we❤it
Background : nabiyha / cherrybam

Friday, 28 October 2011
Holiday at Universal Studio S'pore @ 10:59 pm
0 talkative person(s)
Assalammualaikum,,
Macam mana dengan cuti Deepavali korang ?
mesti ada yang pergi jalan-jalan makan angin , ada yang pegi outting dengan kawan-kawan, ataupun duduk rumah myB parents korang kerja ker kn? xpe2 yang duduk rumah selama cuti nie,,jangan sedey2 keyh !..daripada dok bersedeh yurkk ! dengar cerita bella ..hukhukhuk..

Dah bacakan title kt atas tue,semua pasti nak pergi sana kan ? Kebanyakkan komen kat Fb bella semua cakap teringin nk pergi..memang law nak pergi sana banyak jugak belanja nyer..bella 1 family pegi sana pon nak cecah RM1000..ishkk! memang pegi sana sekali seumur hidup la jawab nyer>>..tapi law jejak s'pore bila-bila bole memang ada family kat sana.. 
Okeh ! #straighttothepoint# 
bella nak share experience dekat Universal studio apa ada..
First place bella masuk,biasa lah law da smpai sana tempat first orang akan snap kt universal globe>>


masa nie ramai sangat pelancong amik gambar,,time weekdays pon ramai orang ! opss a'ah kan cuti deepa,,
then kitaorang amek gambar dekat tempat hollywood,,
dekat sini banyak tempat-tempat shopping extravaganza the largest variety of Universal Studio themed collectibles, toys and apparel..tp bella boleh tengok jerhh..manyakkk MAHAL weyhh!
nak tengok apa ada ?
 Kung Fu Panda yang gempal ! >>chill <<


 nampak lori yang smart tue ? actt lori tu jual popcorn and cotton candy..
i like red !

 See ??  yang budak kecik comel-comel tue anak sedara bella,,
dye pon ikut jgk dengan mama and ayah dye

Bella suke background yang nie,,Merah putih ! kelass gitu>>

bergambar dengan salah satu star characters dalam cerita MUMMY !! grrrrr!!
takut ? takut ? twu dah xtkut..ahehehehehe~

Selapas puas bergambar,,tempat yang kitaorang mesti nak masuk is MADAGASCAR
dekat sini kiterorang naik boat untuk tengok Dreamworks Animation's movie Madagascar
memang kena basah lerr~
nak tengok x macam mana dekat dalam ?? tak yah laa..nnti korang pegi sendiri korang tengok bole ?
hehehe~oke-oke ..JOM tengok gambar>>>








Lepas naik river boat kiteorang terus pegi ke destinasi seterusnya untuk pegi ke tempat yang lagi mencabar!!!

Next stage is FAR FAR AWAY !! okeyh dis place 
tempat yang sangat menarik kata mama bella " tak sabar mama nak masuk tengok Shrek 4-D"
okeyh untuk gambar shrek 4-D memang xada picture untuk di upload..
 nnti korang pegi korang sendiri rasa :P
BTW bila shrek tu bersin korang akan ada rasa percikan air..uhh yakss !! ahaha..then korang akan rasa spider akan naik daripada kaki korang..urrhhh~geli geleman deyhh !!!
Dalam stage FAR FAR AWAY bukan setakat ada shrek 4-D , dalam tue kita tengok DONKEY LIVE
Sing alaong with shrek's side kick DONKEY,,masa tu macam betol jer kita bercakap dengan donkey tu law kita tanya dye jawab padahal screen je...
then lepas tengok Donkey show,kiterorang naik the junior roller coaster for a flight over FAR FAR AWAY !! xberapa seram sangat laa roller coaster nie,,tapi mengigil jugak lah,mamai-mamai,, lepas turun  first roller coaster tuuu~badan blom panas lagi..hakhakhak..

Next Stage nie kira da masuk tempat yang agak mencabar and lagi syok !!!
nama tempat nie dinama kan THE LOST WORLD
dalam the lost world nie ada tiga tempat yang mesti  masuk punye lahh ! febret taw !
ada tiga tempat yang best dalam lost world nie, first Jurassic Park tapi masa nie bella tak dapat masuk sebab    
tempat tu close sudaaa..rugi nyer padahal tempat nie lah yang paling ku tunggu2.:(
then kita pergi waterworld Witness death-defying stunts,awesome explosions and thrills at this sensational live water show!!  tengok cam ner law cerita orang putih buat movie yang korang ingat real,,
yang special is bella dapat amek gambar dengan hero and heroin..jalan cerita yang diaorang sampai kan sweet sangat,.gambar yurkk  ! penat taip . relex dlu>>

tempat ni lah live water show..terbaekkk !


bella memang chopp awal2 lagi nk brgambar dengan pirate !
mereka ni semua sangat sporting ! >>chill<<

The Best LIVE Show !!! totally amazing yawWW !

Then Ancient Egypt stage dekat sini paling bayank tempat yang syokk layan..
macam -macam roller coaster ado~
tapi sayang time naik rollercoaster xdpt nk amek video and gambar..Roleer coaster dye perghhh jangan tanyer lah gayat ke tidak,,memang sah2 gayat gler2..time roller coaster tu naik rasa oke lag itapi bila dah turun perghh !! rasa jatung da jatuh dulu daripada badan hahaha..tengah dok syokk jerit ketakutan nk kejar balik jantung..kakak bella sempat lagi  usap-usap dada bella "nabila jangan jerit tutup je mata,relex-relex" Uihhh sompek lagi tangan dye merayap orang tengah takut bagai..dye bole lepas tangan dripada pegang tempat pemegang..BTW kak billa terharu kakak relex kan k.billa hehehehehe luv u so much lah kak !
Lets picture ! >>>>
 nie dekat Ancient Egypt






Revenge of the MUMMY..Plunge into total darkness on this indoor roller coaster as i come face to face  with warrior mummies and scarab beetles..Scary  nyer! ~

Lepas nak roller coaster dkt Ancient Egypt ,kitorang naik BATTLESTAR GALACTICA:HUMAN yang nie pon roller coaster dkt stage SCI-FI  CITY rollercoaster nie dekat outdoor SUMPAH takut giler lorhh..cmbiase lahh memang xde picture>> hehehe..
video


ada banyak lagi tempat yang menarik..secret laa law x nanti korang pegi xsurprise laa kan? tak gitu ???conclusion nyer ceyhwah ade kesimpulan lagi>dah nama UNiversal studio,,banyak tempat yang bella masuk kebanyakkan nya dy present rahsia macam mana buat movie macam cerita orang 2 putih buat tue,,macam real jer dye buat aksi itu ini  padahal dorang berlakon dalam studio jerhh..kalau korang sume nak pegi sana bawak la bju spair memang korang akan basah kt sana..kne sinmbah air..ahahaha..hopefully korang pegi sana and dapat kan knowledge dengan lebih banyak..FUN sangat 2!!








❤ older posts / / newer posts ❤